Sökning

Fredrikinkatu 41. Lönnrotinkatu 14.; Helsinki

Ullakkokerroksen erkkerit ja lisärakennus Lönnrotinkadulle v. 1933, arkkitehti Jalmari Kekkonen. Viisikerroksisen asuintalon julkisivujen päämateriaalina on sileä rappaus. Julkisivut ovat lähes koristamattomat; vain muutama erkkeri ja pilasterijärjestelmä kadunkulmassa poikkeavat rappauspinnasta. Pohjakerroksessa on näyteikkunat. Tyylillisesti rakennus edustaa 1920-luvun klassisoivaa arkkitehtuuria. Lisärakennus Lönnrotinkadulle 1930-luvulta edustaa funktionalistista tyylisuuntaa.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Fotodatum 28.11.2007
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Fredrikinkatu 41. Lönnrotinkatu 14.; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1923
Jalmari Kekkonen, Pääsuunnittelija
Tillverkning

Helsinki, Fredrikinkatu 41. Lönnrotinkatu 14.
Bruk
1924
Käyttöönottovuosi
Klassifikation