Haku

Annankatu 18. Lönnrotinkatu 10.; Helsinki

Oy Tilgmann Ab:n painotalon säilyneet rakennukset ovat vain osa tontin monivaiheista rakennushistoriaa. Vanhimmat tontilla olevat rakennukset purettiin Olli Kuusen laajennuksen tieltä. Oy Tilgmann Ab:n painotalon ensimmäinen rakennus Lönnrotinkadun varrella rakennettiin v. 1919 arkkitehti W. G. Palmqvistin laatimien piirustusten mukaan. Oy Tilgmann Ab:n painotalon kuusikerroksinen laajennus Annankadun varrelle rakennettiin kahdessa vaiheessa. Annankadun ja Lönnrotinkadun kulma v. 1937 ja Annankadun jatke vv. 1950-52. Uudet hissit vv. 1961-62, arkkitehti W.G. Palmqvist ja v. 1967 arkkitehti Kai Palmqvist. 1970-luvun aikana tehtiin useita pohjanmuutoksia, arkkitehti Kai Palmqvist. Peruskorjaus vv. 1976-83, arkkitehti Olli Kuusi. Oy Tilgmann Ab:n painotalo muutti Espoon Suomenojalle vuoden 1975 tienoilla. Oy Tilgmann Ab:n entisen painotalon vanhempi ja nuorempi rakennus muodostavat arkkitehtonisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaan kokonaisuuden. Rakennuksen tiilijulkisivut on jäsennelty tiililimityksin ja niukoin koristeaihein. Rakennuksen vertikaalipainotteisessa nelikerroksisessa tiilijulkisivussa on käytetty runsaasti koristeaiheita. Julkisivussa on vapaamuotoisesti käytetty klassistisia aiheita.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 28.11.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Annankatu 18. Lönnrotinkatu 10.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1937; 1950-52
W. G. Palmqvist, Pääsuunnittelija ; Kai Palmqvist. Olli Kuusi., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Annankatu 18. Lönnrotinkatu 10.
Käyttö
18.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus