Haku

Albertinkatu 27 A; Helsinki

Piharakennuksen korotus vv. 1906-07, rakennusmestari A. Ijäs ja Emil Svensson. Keskuslämmitys v. 1937, K. J. Ahlskog. Perustusvahvistus v. 1967, arkkitehti Klaus Groth. Nelikerroksinen jugendtyylinen asuinkerrostalo edustaa Kampin vuosisadan vaihteen kansallisromanttista rakennuskantaa. Julkisivussa hallitsevat vertikaaliset aiheet, kuten torni kupoleineen, erkkeri, poikkipääty ja ikkuna-akselit. Julkisivussa on vältetty suoranaista symmetriaa, ja julkisivua on rytmitetty erilaisin ikkunamuodoin. Ikkunamuoto ja rytmitys on valittu huonejaon mukaisesti. Lähes koristamaton julkisivu on roiskerapattu. Porrashuoneen ja porttikäytävän jykevät portaalit on kivetty graniitilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 12.12.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Albertinkatu 27 A; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1905
Gustav Estlander, Pääsuunnittelija ; A. Ijäs ja Emils Svensson. K. J. Ahlskog. Klaus Groth., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Albertinkatu 27 A
Käyttö
1906
Käyttöönottovuosi
Luokitus