Haku

Bulevardi 13. Fredrikinkatu 28.; Helsinki

Ensimmäiset liikehuoneistot kellarikerroksessa v. 1923, rakennusmestari G.W. Nyberg. Bulevardin puoleiset liikehuoneistot v. 1924, arkkitehti Karl Lindahl. Hissi B-portaassa v. 1935, arkkitehti Martti Välikangas. Keskuslämmitys ja kellarikerroksen liikehuoneistot uusittiin v. 1936, Helge Lundström. Autotallisiipi pihalla v. 1938, arkkitehti Ole Gripenberg. A-portaan hissi uusittiin v. 1959, P.O. Gyldén. Apteekin sisustus uusittiin v. 1969-70, arkkitehti Aarno Ruusuvuori. Viisikerroksinen jugendtyylinen asuinkerrostalo edustaa Kampin 1800- ja 1900-lukujen vaihteen kansallisromanttista rakennuskantaa. Julkisivuissa hallitsevat vertikaaliset aiheet, kuten kulmatorni huippuineen, erkkerit, poikkipäädyt ja ikkuna-akselit. Molemmissa julkisivuissa on vältetty suoranaista symmetriaa ja niissä on käytetty kymmenkuntaa erilaista ikkunamuotoa. Ikkunamuoto- ja ryhmitys on valittu huonejaon mukaisesti. Lähes koristamattomat julkisivut on roiskerapattu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 12.12.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Bulevardi 13. Fredrikinkatu 28.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1902; 1903
arkkitehtitoimisto Grahn, Hedman ja Wasastjerna, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari G.W. Nyberg. Arkkitehti Karl Lindahl. Arkkitehti Martti Välikangas. Helge Lundström. Ole Gripenberg. P. O. Gyldén. Aarno Ruusuvuori., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Bulevardi 13. Fredrikinkatu 28.
Käyttö
1910
Käyttöönottovuosi
Luokitus