Sökning

Bulevardi 7; Helsinki

Kellarin ja pohjakerroksen korjaus v. 1962, arkkitehti Olli Kuusi. Peruskorjaus 1965-68, arkkitehti Olli Kuusi. Peruskorjaus vv. 1977-80, arkkitehti Olli Kuusi. Keskinäisen vakuutusyhtiö Varman toimistotalo edustaa 1930-luvun funktionalistista arkkitehtuuria. Kahdeksankerroksisen rakennuksen julkisivu on symmetrinen. Pääaiheena ovat kahdet erkkerit isoine ikkunoineen. Kahdeksantena kerroksena on kattokerros pergoloineen.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Fotodatum 28.11.2007
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Bulevardi 7; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1938; 1939
Oiva Kallio, Pääsuunnittelija ; arkkitehti Olli Kuusi, Muu suunnittelija
Tillverkning

Helsinki, Bulevardi 7
Bruk
6.5.2021
Käyttöönottovuosi
Klassifikation