Sökning

Bulevardi 15; Helsinki

Rakennus on edustava esimerkki 1930-luvun funktionalistisesta arkkitehtuurista. Seitsemänkerroksisen rakennuksen julkisivu on symmetrinen. Kahdet erkkerit isoine ikkunoineen korostavat julkisivun vertikaalista linjaa. Mittasuhteissa on leikillisyyttä. Keskiakselissa on leveät parvekkeet, erkkeritornien välissä kattoterassi.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Fotodatum 12.12.2007
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Bulevardi 15; Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1935
Karl Malmström, Pääsuunnittelija ; Karl Malmström, piharakennus., Muu suunnittelija
Tillverkning

Helsinki, Bulevardi 15
Bruk
1937
Käyttöönottovuosi
Klassifikation