Haku

Fredrikinkatu 34. Kalevankatu 24.; Helsinki

Uusi hissi v. 1967, arkkitehti Matti Pohjankyrö. Pohjavahvistus v. 1973. Peruskorjaus vv. 1977-82, arkkitehti Veijo Hurmerinta. Helsingin Anniskeluyhtiön entinen talo kuului valmistuttuaan v. 1914 kaupungin uudenaikaisimpiin liiketaloihin. Arkkitehtitoimisto Valter Jung ja Emil Fabritiuksen piirtämä viisikerroksinen liike- ja asuintalo punatiilisine julkisivuineen on esimerkki 1920-luvun klassisoivasta arkkitehtuurista. Julkisivuissa pohjakerroksen näyteikkunat ja toisen kerroksen pyörökaariset ikkunat on yhdistetty pyörökaarisilla aukoilla. Rakennuksen tiilisissä julkisivuissa on terastirappauksesta muotoiltuja koristeita enimmäkseen klassistisesta aihepiiristä. Kolmannen kerroksen ikkunoiden yläpuolella ovat snapsilasit ja sillit, jotka symbolisoivat yhtiön toimintaa.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Fredrikinkatu 34. Kalevankatu 24.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1912
Valter Jung ja Emil Fabritius, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Valter Jung ja Emil Fabritius. Arkkitehti Matti Pohjankyrö. Arkkitehti Veijo Hurmerinta., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Fredrikinkatu 34. Kalevankatu 24.
Käyttö
1915
Käyttöönottovuosi
Luokitus