Haku

Lönnrotinkatu 23; Helsinki

Korjaus pommivaurioiden jälkeen vv. 1940-41, arkkitehtitoimisto Kokko ja Kokko, Niilo Kokko ja Arvo O. Aalto, Niilo Kokko ja Eino Vartiainen. Viisikerroksisen asuintalon julkisivujen päämateriaalina on sileä rappaus. Symmetrisen katujulkisivun vertikaalista vaikutusta on korostettu kahdella pyörösegmentin muotoisella erkkerillä ja pilastereilla. Pohjakerroksessa on näyteikkunat. Tyylillisesti rakennus edustaa 1920-luvun klassisoivaa arkkitehtuuria.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 12.12.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Lönnrotinkatu 23; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1924; 1925
David Frölander-Ulf, Pääsuunnittelija ; arkkitehtitoimisto Kokko ja Kokko, Niilo Kokko ja Arvo O. Aalto, Niilo Kokko ja Eino Vartiainen, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Lönnrotinkatu 23
Käyttö
14.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus