Haku

Kalevankatu 32, piharakennus; Helsinki

Korotus kahdella kerroksella v. 1913, arkkitehtitoimisto Palmqvist ja Sjöström. Muutos painoksi v. 1922, H. v. Bagh ja P.J. Pärnänen. Muutostyöt painoksi v. 1927, arkkitehti W.G. Palmqvist. Korjaus ja muutos toimistotaloksi v. 1977-79, arkkitehtitoimisto Pohjanpelto ja Suomala. Kalevankatu 32:n piharakennus, nykyinen WSOY:n kouluosasto, rakennettiin v. 1885 kylpylaitokseksi. Valmistuessaan rakennuksessa oli Helsingin ensimmäinen uima-allas. Kylpylä suljettiin v. 1922, jolloin se muutettiin kirjapainoksi ja kirjasitomoksi. Kirjapaino toimi talossa vv. 1922-78. Rakennus on esimerkki teollisuuskäytössä olleesta piharakennuksesta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 12.12.2007
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Kalevankatu 32, piharakennus; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1885
Elia Heikel, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Palmqvist ja Sjöström. H. v. Bagh ja P.J. Pärnänen. W.G. Palmqvist. Pohjanpelto ja Suomala., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Kalevankatu 32, piharakennus
Käyttö
17.5.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus