Haku

Abrahaminkatu 13. Eerikinkatu 40.; Helsinki

Sauna ullakolla v. 1980, arkkitehtitoimisto Heliövaara ja Uksila. Viisikerroksisen liike- ja asuintalon julkisivun päämateriaalina on punatiili. Vähäisestä koristelusta mainittakoon Abrahaminkadun puoleisen julkisivun toisessa kerroksessa oleva pyörökaarinen syvennys. Julkisivu on horisontaalisesti jäsennelty yksinkertaisella listoituksella. Rakennus edustaa 1920-luvun klassisoivaa arkkitehtuuria.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 16.04.2008
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Abrahaminkatu 13. Eerikinkatu 40.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1928
Georg Nummelin, Pääsuunnittelija ; arkkitehtitoimisto Heliövaara ja Uksila, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Abrahaminkatu 13. Eerikinkatu 40.
Käyttö
1928
Käyttöönottovuosi
Luokitus