Haku

Albertinkatu 40-42, vanha osa; Helsinki

Albertinkatu 40-42, laitosrakennus, entinen Teknillisen korkeakoulun sähköteknillinen laboratorio, nyk. Helsingin teknillisen oppilaitoksen koulurakennus. Viisikerroksinen laboratoriorakennus edustaa 1920-luvun klassisoivaa laitosarkkitehtuuria. Rakennus kuuluu Onni Tarjanteen myöhäistuotantoon. Julkisivun materiaalina on käytetty punatiiltä. Lähes koristamattoman julkisivun ainoana aksenttina on pääsisäänkäynnin barokkimainen portaali pylväineen. Eerikinkadun puolella lisärakennus vuodelta 1932, katso erillinen kortti.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 16.04.2008
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Albertinkatu 40-42, vanha osa; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1924
Onni Tarjanne, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Albertinkatu 40-42, vanha osa
Käyttö
1925
Käyttöönottovuosi
Luokitus