Haku

projektori; Janus epidiaskop; epidiaskooppi

Kotikallion lastentarhasta ja päiväkodista saatuja esineitä. Lastentarhanopettaja Therese Wuorenheimo Bergbomin Hermanniin vuonna 1903 perustama Kotikallion lastentarha oli Helsingin ensimmäinen täysin suomenkielinen lastentarha. Toiminta alkoi 1903 Käsityöläiskatu (Vellamonkatu) 16, josta muutti 1913 Saarenkatu 4 (entinen Hermannin nuorisoseuran talo) Kotikallio kunnallistettiin 1931. Kotikallion lastentarha lopetti toimintansa väliaikaisesti 1969. 1971 kivinen kaksi- kolmekerroksinen uusi Kotikallion lastentarharakennus. Ensimmäiset lapset siirtyivät uuteen Kotikallioon 14. helmikuuta 1972.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit jpg digikuva 2015 / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

projektori; Janus epidiaskop; epidiaskooppi

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Esine
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Inventaarionro
XLIII-377 XXXXIII-377
Merkinnät
JANUS EPIDIASKOP
Valmistus
1910 -1920 - luku n
teollinen
metalli

Saksa, Düsseldorf
Ed. Liesegang, valmistaja
Käyttö
- 1930 -luku ?
Helsinki, Saarenkatu 4
Kotikallion lastentarha, Käyttäjä
Aiheet
Luokitus