Haku

Abrahaminkatu 9. Kalevankatu 46.; Helsinki

V. 1957 kellarin muutos. V. 1962 1. kerroksen muutos. V. 1963 kellarin muutos. V. 1970 ajoluiska kellariin, K. Toivainen. V. 1984 muutos, 1. kerroksen liiketilat, Suomen Talokeskus. V. 2000 julkisivukunnostus, T. Jylhä. V. 2004 sisäpihan julkisivu. Rapattu ja maalattu koristelematon viisikerroksinen rakennus, jossa on liikehuoneistoja ensimmäisessä kerroksessa. Parvekelinjat on kokonaan sisäänvedetty, ja ne rytmittävät rakennuksen ulostyöntyvää massaa. Kalevankadun puolella rakennusta kannattelevat betoniset neliskulmaiset pilarit. Erilevyiset ikkunat elävöittävät julkisivua.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 22.04.2008
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Abrahaminkatu 9. Kalevankatu 46.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1949
Aarne Nuortila. K. Toivainen. T. Jylhä. Pekka Tuomola., Muu suunnittelija
Valmistus
teräsbetoni
Helsinki, Abrahaminkatu 9. Kalevankatu 46.
Käyttö
22.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus