Haku

Albertinkatu 34; Helsinki

Muutos koulurakennukseksi v. 1925, arkkitehti Karl Hård af Segerstad. Liittäminen samalla tontilla olevaan uudisrakennukseen vv. 1928-29, arkkitehti Wietti Nykänen. Kts. erillinen kortti. Onni Törnqvistin (Tarjanteen) piirtämä asuinrakennus kuuluu arkkitehdin varhaistuotantoon. Nelikerroksinen uusrenessanssityylinen katurakennus on edustava esimerkki 1880-luvun asuntotuotannosta Helsingissä. Julkisivujen pohjakerros ja toinen kerros on rustikoitu, ja ylemmissä kerroksissa, varsinkin kolmannessa kerroksessa, on rikkaasti koristeltuja ikkunakehystyksiä. Rakennus on rakentamisajankohdalleen luonteenomaista arkkitehtuuria. Horisontaalisesti julkisivut on perinteisellä tavalla jäsennelty kolmeen vyöhykkeeseen. Vertikaalisesti julkisivu oopperaan päin on jäsennelty kahdella sivurisaliitilla liseeneineen. Onni Törnqvist piirsi 1890-luvulla laajennussuunnitelman, jokä jäi toteutumatta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 29.04.2008
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Albertinkatu 34; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1888
Onni Törnqvist (Tarjanne), Pääsuunnittelija ; Arkkitehti Karl Hård af Segerstad. Arkkitehti Wietti Nykänen., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Albertinkatu 34
Käyttö
23.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus