Haku

Albertinkatu 21. Uudenmaankatu 35.; Helsinki

Porrashuoneen muutos v. 1925, Eino Niemi. Peruskorjaus, mm. ullakon sisustaminen kahdeksi asuntokerrokseksi vv. 1986-88, arkkitehti Paavo Sollamo. Paijalan nelikerroksisen liike- ja asuintalon julkisivut harvoine rappauskoristeineen ja isoine paljaine muuripintoineen ovat tyyliltään myöhäisjugendia. Julkisivussa hallitsevat vertikaaliset aiheet, kuten erkkerit ja ryhmitetyt ikkuna-akselit poikkipäätyineen. Julkisivut ovat symmetriset, ja niissä on käytetty useaa erilaista ikkunamuotoa. Ikkunamuoto- ja ryhmitys on valittu huonejaon mukaisesti. Neljännessä kerroksessa on käytetty punatiiltä pintakoristeena.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 17.06.2008
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Albertinkatu 21. Uudenmaankatu 35.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1911
Karl Lindahl, Pääsuunnittelija ; Eino Niemi. Arkkitehti Paavo Sollamo., Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Albertinkatu 21. Uudenmaankatu 35.
Käyttö
1911
Käyttöönottovuosi
Luokitus