Haku

Abrahaminkatu 15 b; Helsinki

Liikehuoneistot kellarikerroksessa v. 1922, rakennusmestari Emil Svensson. Keskuslämmitys v. 1933, Oy Radiator Ab. Viisikerroksinen myöhäisjugendtyylinen rakennusmestari Wilho Lekmanin piirtämä asuinkerrostalo edustaa Kampin 1910-luvun rakennuskantaa. Katujulkisivu on rakenteiltaan symmetrinen. Julkisivun pääaiheina on kaksi viistokulmaista erkkeriä. Kellarikerroksessa on liikehuoneistoja näyteikkunoineen.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Sanna Granbacka / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 21.8.2008
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Abrahaminkatu 15 b; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1911
Wilho Lekman, Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Abrahaminkatu 15 b
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Luokitus