Haku

Aleksanterinkatu 11; Aleksanterinkatu 11 & Kluuvikatu 6; Helsinki

Rakennuksen vanhempi osa Aleksanterinkadun puolella (entinen liiketalo Hamsteri) on Selim A. Lindqvistin suunnittelema. Rakennus valmistui vuonna 1909 ja sitä korotettiin vuosina 1949-1950. Uudempi osa kulmassa on arkkitehtitoimisto Jung & Jungin (Arkkitehti Valter Jung) vuonna 1936 suunnittelema. Uusi osa valmistui vuonna 1937 ja sitä korotettiin vuonna 1950. Selim A. Lindqvistin piirtämä rakennus oli alkuaan viisikerroksinen ja ensimmäinen kokonaan rautabetonirakenteinen liikerakennus Suomessa. Katujulkisivut on nykyään muutettu ja rakennusta on korotettu kahdella kerroksella (Arkkitehti Ole Gripenberg 1950).

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 8.10.2009
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Aleksanterinkatu 11; Aleksanterinkatu 11 & Kluuvikatu 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Selim A. Lindqvist, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Jung & Jung/ Valter Jung, Arkkitehti Ole Gripenberg, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Aleksanterinkatu 11 & Kluuvikatu 6
Käyttö
1908
Käyttöönottovuosi