Haku

Vilhonkatu 6; Helsinki

Th. Höijerin kolmikerroksinen asuintalo rakennettiin samanaikaisesti kuin pihasiivet, jotka olivat 2.-4. kerroksisia. Kadunpuoleisen asuinrakennuksen julkisivu on säilynyt pääpiirteissään alkuperäisasussaan. Rakennuksen katusiipeä on kuitenkin korotettu kahdessa vaiheessa: ensimmäinen korotus tehtiin heti rakennuksen valmistumista seuraavana vuonna 1889 (rakennusmestari Karl Joh. Grönstrand), jolloin rakennettiin pihanpuolelle asuinkerros. Ullakkokerrosta laajennettiin vasta vuonna 1930?1931 (Edv. Löppönen). Korotuksen yhteydessä rakennukseen asennettiin keskuslämmitys. Tämän jälkeen rakennuksessa on tehty ainoastaan vähäisiä korjauksia ja muutoksia. Rakennus liitettiin viereiseen samalla tontilla sijaitsevaan niin kutsuttuun Aatran taloon sitä rakennettaessa vuonna 1911.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Petra Heinonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 7.2.2013
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Vilhonkatu 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1887
Th. Höijer, Pääsuunnittelija ; Rakennusmestari Karl Joh. Grönstrand, Muu suunnittelija
Valmistus
1888

Helsinki, Vilhonkatu 6
Käyttö
1889
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus