Haku

Linja-autoasema; Simonkatu 3. Salomonkatu 2. Mannerheimintie 22-24.; Helsinki

Muutos linja-autoasemaksi v. 1935 (HKR/ arkk. Gunnar Taucher). Peruskorjaus (arkk. Jorma Virkki) ja kahvila (arkk. Tapani Nironen) v. 1969. Pohjakerroksen korjaus v. 1981 (arkk. Jorma Virkki) ja odotushallin korjaus v. 1987 (arkk. Jorma Virkki). Nykyinen linja-autoasema on ainoa säilynyt rakennus vapaussodassa tuhoutuneesta Turun kasarmista. Alunperin talousrakennuksena toiminut rakennus on kaksikerroksinen satulakattoinen kasarmi. Sisäisistä muutoksista huolimatta on rakennuksen ulkoasu säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 8.11.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Linja-autoasema; Simonkatu 3. Salomonkatu 2. Mannerheimintie 22-24.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1830-luku
C. L. Engel (?), Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Simonkatu 3. Salomonkatu 2. Mannerheimintie 22-24.
Käyttö
22.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus