Haku

Nk. Smolna, Valtioneuvoston juhlahuoneisto; Fabianinkatu 25. Eteläesplanadi 6; Helsinki

Arkkitehti Carl Ludvig Engelin vuonna 1822 suunnittelema ja vuonna 1824 valmistunut rakennus rakennettiin alun perin Sotaväentarkastajan virkataloksi, mutta otettiin vuonna 1838 käyttöön Kenraalikuvernöörin virka-asuntona. Rakennus toimi ulkoministerin virka-asuntona 1930-luvulla. Kaksikerroksisen empirerakennuksen julkisivussa on rustikoitu pohjakerros ja sileäpintainen pääkerros. Pääjulkisivun keskilinjalla on kaksivaiheisesti ulkoneva risaliitti ja sen jatkeena kattolistan yläpuolella attika. Rakennukseen tehtiin vuonan 1828 pieni lisärakennus pihan puolelle. Toinen pihasiipi rakennettiin vuonna 1851. Rakennus peruskorjattiin vuosina 1983-1984.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 16.10.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Nk. Smolna, Valtioneuvoston juhlahuoneisto; Fabianinkatu 25. Eteläesplanadi 6; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1822
Carl Ludvig Engel, Pääsuunnittelija
Valmistus
1822; 1824

Helsinki, Fabianinkatu 25. Eteläesplanadi 6
Käyttö
1824
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus