Haku

Agronomitalo; Fabianinkatu 17. Pohjoinen makasiinikatu 6.; Helsinki

Niin kutsuttu Lääkärien talo on ehkä komein Kasarmitorin laitaan rakennetuista jugend-tyylisistä kulmataloista. Talo on myös toiminut esikuvana Sirius-talolle (arkkitehtuuritoimisto Grahn, Hedman & Wasastjerna, 1904) ja Torilinnalle (rakennustoimisto Nyberg & Löppönen, 1905). Julkisivuissa on karkea rappaus ja joitakin sileästä rappauksesta muotoiltuja ornamentteja. Karkeissa julkisivupinnoissa on monimuotoisia ikkuna-aukkoja. Alkuperäinen punatiilikatto on korvattu kuparipeltikatolla. Rakennuksen pohjakerroksessa on alusta alkaen ollut myymälähuoneistoja. Porrashuoneisiin on asennettu hissit. Koko talon käsittävä säilyttävä korjaus tehtiin vuosina 1970-1981 (arkkitehti Antti Ilveskoski). Kellarissa on vuodesta 1964 toiminut ravintola Kellarikrouvi, jota on useaan otteeseen laajennettu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 18.10.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Agronomitalo; Fabianinkatu 17. Pohjoinen makasiinikatu 6.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1900; 1901
Arkktiehtitoimisto Gesellius, Lindgren & Saarinen, Pääsuunnittelija
Valmistus
1901

Helsinki, Fabianinkatu 17. Pohjoinen makasiinikatu 6.
Käyttö
1901
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus