Haku

Amos Andersonin taidemuseo; Yrjönkatu 27; Helsinki

Arkkitehtuuritoimisto Palmqvist & Sjöströmin/ arkkitehti W.G. Palmqvistin vuonna 1912 suunnittelema ja vuonna 1913 valmistunut liikerakennus. Osa Forumin liikekorttelia on arkkitehtitoimisto Kari Hyvärinen, Kaarlo Leppänen & Jaakko Suihkosen vuosina 1982-1983 suunnittelema. Forumin osa valmistui vuonna 1985. Katurakennuksen toimistotiloista oli suora yhteys pihalla sijainneeseen painotaloon. Julkisivu on tummaa Helsingborg-tiiltä. Pohjakerroksessa oli alun perin myymälätiloja, ja yksikerroksisissa kerroksissa oli asuntoja. Talossa toimivan Amos Andersonin taidemuseon näyttelytilat suunnittelivat Anja Blomstedt ja Kaj Franck vuonna 1963. Julkisivu edustaa 1910-luvun juhlavaa tiiliklassismia. Taloon asennettiin hissi vuonna 1939 (Toivo Paatela). Pihalla ollut painotalo purettiin vuonna 1983. Tontti kuuluu osana Forumin liikekeskukseen. Viisi kerrosta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.1.2011
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Amos Andersonin taidemuseo; Yrjönkatu 27; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1912
Arkkitehti W.G. Palmqvist, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Kari Hyvärinen, Kaarlo Leppänen & Jaakko Suihkonen, Muu suunnittelija
Valmistus
1913

Helsinki, Yrjönkatu 27
Käyttö
1913
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus