Haku

Eerikinkatu 5. Annankatu 28.; Helsinki

Ensimmäinen osa rakennettiin 1800-luvun alkupuolella, ja sen piirustukset hyväksyi C. L. Engel. 1800-luvun alkupuolella rakennettua yksikerroksista kivitaloa Eerikinkadun puolella on useaan otteeseen korotettu ja muutettu. Rakennuksen julkisivu Eerikinkadulle päin oli kuusi ikkuna-akselia leveä. Maistraatin arkiston muutospiirustusten mukaan rakennusta laajennettiin sekä Eerikinkadun että Annankadun puolelta ja korotettiin kahdella kerroksella vuonna 1879. Julkisivupiirros on arkkitehti Florenti Granholmin, ja pohjat ovat J. Nissisen signeeraamia. Kun tontilla sijaitseva toinen kivirakennus rakennettiin, vanhaa rakennusta korotettiin neljännellä kerroksella vuonna 1912. Annankadun ja koulupihanpuoleinen rakennus on rakennusmestarien Harald Smedsbergin ja Wilho Ekmanin vuonna 1912 suunnittelema. Pohjakerrokseen rakennettiin vuonna 1917 elokuvateatteri (Albert Nyberg). Rakennusta korotettiin kahdella kerroksella vuonna 1952 (V.R. Kytöhonka, 1949). Samaan aikaan muutettiin pohjakerros nykyiseen asuunsa. Neljä ja kuusi kerrosta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 8.11.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Eerikinkatu 5. Annankatu 28.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1800-luvun alku; 1912
Arkkitehti Florenti Granholm ja rakennusmestari J. Nissinen, rakennusmestarit Harald Smedsberg ja Wilho Ekman, V.R. Kytöhonka, Muu suunnittelija
Valmistus
1800-luvun alku; 1913

Helsinki, Eerikinkatu 5. Annankatu 28.
Käyttö
22.6.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus