Haku

Ab Fredriksgatan Oy; Fredrikinkatu 55; Helsinki

Ab Eros Oy:n rakennuttamat kaksi asuintaloa, nelikerroksinen piharakennus ja viisikerroksinen katurakennus, jossa oli alun perin myös elokuvateatteri. Jo pari vuotta talojen valmistumisen jälkeen omistajan nimi vaihtui Ab Fredriksgatan Oy:ksi. Vaaleanpunaiseksi maalattua katujulkisivua koristavat vapaasti yhdistetyt erilaiset listat, rustikointi, pöllöfiguurit, poikkipäädyt ja kaari-ikkunat. Pohjakerroksen julkisivua muutettiin jonkin verran vuonna 1953. Katurakennuksessa tehtiin kaikkia kerroksia koskevia korjaus- ja muutostöitä 1970-luvulla. Talo on kokonaan toimistokäytössä. Neljä ja viisi kerrosta.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 8.11.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Ab Fredriksgatan Oy; Fredrikinkatu 55; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1912
G.W. Nyberg, Pääsuunnittelija
Valmistus
1913

Helsinki, Fredrikinkatu 55
Ab Eros Oy, Rakennuttajat
Käyttö
1914
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus