Haku

Bulevardi 10; Helsinki

Vapaaherra Axel de la Chapellen rakennuttama nelikerroksinen uusrenessanssityylinen asuintalo, jota korotettiin kahdella kerroksella vuonna 1953 (Ragnar Forsström & Yngve Lagerblad). Samaan aikaan tehtiin suurempia muutoksia myös rakennuksen pohjaratkaisuissa. Porrashuoneeseen asennettiin vuonna 1934 hissi, joka uusittiin vuosina 1953 ja 1973. Talo oln konttorisoitunut, ja rakennuksessa on tehty korjauksia ja muutoksia 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla. Katujulkisivu ja pääporrashuone ovat pääpiirteissään alkuperäisessä asussaan. Pihasiipi on arkkitehti O. Hanssonin vuosina 1976-1977 suunnittelema.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 28.1.2011
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Bulevardi 10; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1891
Theodor Granstedt, Pääsuunnittelija ; Arkkitehtitoimisto Ragnar Forsström & Yngve Lagerblad, arkkitehti O. Hansson, Muu suunnittelija
Valmistus
1891

Helsinki, Bulevardi 10
Vapaaherra Axel de la Chapelle, Rakennuttajat
Käyttö
21.6.2021
Käyttöönottovuosi
Aiheet
Luokitus