Haku

As. Oy Solid; Ehrensvärdintie 1. Laivurinkatu 2. Juhani Ahon tie 2.; Helsinki

Muutostöitä: Rakennuksen Laivurinkadun puoleiset tornit purettiin 1920-luvulla. Runar Finnilän toimesta muutoksia vuonna 1936. Kivijalka punagraniittia, julkisivu rapattu vaaleanpunertavan okran sävyyn, valkeita rappauskoristeluja. Kivijalkakerros rapattu ruskeaksi. Loivasti kaartuvia erkkereitä. Vanhat sisään-ulos aukeavat valkeaksi maalatut puuikkunat. Lakatut tammiovet. Erkkereiden päällä parvekkeet, joissa tiheäpinnaiset mustaksi maalatut metallikaiteet, joissa diagonaalissa kulkeva porrastettu koristeaihe. Mustaksi maalattu peltikatto. Pihaa kiertää roiskerapattu muuri, jota jäsentää julkisivun väriset pylväät. Päällä musta metallikaide. Musta metallinen portti. Porrashuoneen seinien alaosat punaruskeat, keltainen sabloonaboordi, seinien yläosat valkoiset. Metalliset lämpöpatterin suojukset, joissa on sama sahakuvio kuin pihaportissa ja parvekekaiteissa. Lattia kuviobetonia.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 01.07.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

As. Oy Solid; Ehrensvärdintie 1. Laivurinkatu 2. Juhani Ahon tie 2.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Wilho Lekman, Pääsuunnittelija ; Runar Finnilä 1936, Muu suunnittelija
Valmistus

Helsinki, Ehrensvärdintie 1. Laivurinkatu 2. Juhani Ahon tie 2.
Käyttö
1910
Käyttöönottovuosi
Luokitus