Haku

Byggnads Ab Enen.; Satamakatu 2. Rahapajankatu 5.; Helsinki

Muutostöitä. Hiilivaraston luukku, uusi liikehuoneiston ovi, piharakennusta korotettu ja muutettu (Lars Sonck 1934). Uusi ikkuna ja ovi (Kreuger & Toll Oy 1939). Harmaa kivisokkeli, seinäpinnat rapattu oranssihtavan ruskean ja valkoisen sävyillä, nurkassa risaliitteja ja tornike. Julkisivu jäsennelty kerroksittain; kivijalkakerros ja kerroslistalla siitä erotettu ensimmäinen asuinkerros, jonka T-ikkunat ovat yläosastaan pyöristetyt, on rustikoitu, välissä koristelonsoleiden "kannattelema" kerroslista, kaksi seuraavaa karkeaksi rapattua kerrosta päätyvät nekin kerroslistaan muodostaen oman kokonaisuutensa kipsisin ikkunakehyskoristeluin. Koristeina vaaleita kipsimedaljonkeja. Ylin kerros rapattu, T-ikkunat vailla kehyskoristeluja, räystäslinjan alla hammastus sekä vaaleansininen sileä rappaus, jossa valkeita kipsireliefikoristeluja. Sisäpihan seinäpinnat rapattu keltaisiksi. Ruskeat T-muotoiset puuikkunat, lakatut puuleikkauksin koristellut tammiovet, ruskeaksi maalattuja puu/lasiovia. Balusterikaiteisia ja valurautaisia parvekkeita. Myös kolmannen kerroksen kulmaikkunoiden sekä parvekkeen viereisten ikkunoiden alaosassa balusterikoristelua. Harjakatto, mustaa konesaumattua peltiä. Pulpettikattoinen piharakennus.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.2.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Byggnads Ab Enen.; Satamakatu 2. Rahapajankatu 5.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Gustaf Nyström, Pääsuunnittelija
Valmistus
Luonnonkivi Tiilimuuri
Helsinki, Satamakatu 2. Rahapajankatu 5.
Käyttö
1897
Käyttöönottovuosi
Luokitus