Haku

Albertinkatu 19. Uudenmaankatu 42.; Helsinki

Alun pitäen kaksikerroksinen asuin- ja teollisuusrakennus rustikoituine julkisivuineen vuodelta 1865 jäi vuonna 1905 rakennetun jättimäisen asuinrakennuksen Uudenmaankadun julkisivuun selvästi näkyväksi osaksi. Muutostöitä: Keskuslämmitys (Oy Putkijohto Ab, 1931). Liikehuoneisto kellariin (arkkitehti Markku Annila, 1969). Liikehuoneisto pohjakerrokseen (Jan Salvesen, 1973). Gustaf Estlanderin massiivinen kansallisromanttinen asuinkerrostalo hallitsee kortteliaan ja on puolet isommasta kokonaisuudesta, joka ulottuu tontille 37. Uudenmaankadun puoleisella julkisivulla jäänne vanhemmasta asuin- ja teollisuusrakennuksesta, jossa on rustikoitu julkisivu.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 15.10.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Albertinkatu 19. Uudenmaankatu 42.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1865; 1905
A. H. Dahlström (1. vaihe), Gustaf Estlander (2. vaihe)., Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Albertinkatu 19. Uudenmaankatu 42.
Käyttö
1905
Käyttöönottovuosi
Luokitus