Haku

Albertinkatu 17. Iso Roobertinkatu 39.; Helsinki

Gustaf Estlanderin massiivinen kansallisromanttinen asuinkerrostalo hallitsee kortteliaan ja on puolet isommasta kokonaisuudesta, joka ulottuu tontille 11. Muutostöitä: Liikehuoneisto kellariin (Walter Fyrqvist, 1923). Liikehuoneisto kulmassa (Werner Winqvist, 1926). Liikehuoneisto kellariin (A. Zeillinger, 1936). Ullakkokerroksen ikkunoiden muutos (arkkitehti Veikko Leistén, 1960). Parvekkeen muutos asuinhuoneeksi (1973). Ullakon korjaus palon jälkeen (Sakari Poranen, 1980). Sauna kellariin (Kari Unelius, 1983). Alun perin kolmikerroksinen asuinrakennus rustikoitune julkisivuineen jäi vuonna 1905 selvästi näkyväksi osaksi Ison Roobertinkadun julkisivua. Gustaf Estlanderin piirtämä massiivinen kansallisromanttinen asuintalo on puolet isommasta kokonaisuudesta, joka ulottuu tontille 11.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 08.12.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Albertinkatu 17. Iso Roobertinkatu 39.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1886; 1905
Rakennusmestari Nils Salin (1. vaihe, 1886) ja arkkitehti Gustaf Estlander (2. vaihe, 1905)., Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Albertinkatu 17. Iso Roobertinkatu 39.
Käyttö
1900 -luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus