Haku

Entinen Helsingin lääninvankilan henkilöstörakennus.; Vyökatu 5 (ent. Vyökatu 3); Helsinki

Korotus (Uno Sjöholm 1947). Helsingin lääninvankilan entinen henkilöstörakennus, myöhemmin HOAS:n asuntoja. Harmaa lohkokivisokkeli, seinät keltaiseksi kamparapatut. Harmaat ikkunasmyygit. Harmaaksi maalatut T-puitteiset puuikkunat, punertavat puu/lasiovet. Teräspintaiset harmaansävyiset parvekkeet. loiva aumakatto. Alun perin kaksikerroksinen, korotettu kerroksella 1940-lvuun lopulla. Lisäkorotussuunnitelmia 2000-luvulla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit / Helsingin kaupunginmuseo
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Entinen Helsingin lääninvankilan henkilöstörakennus.; Vyökatu 5 (ent. Vyökatu 3); Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1880
Theodor Decker, Pääsuunnittelija
Valmistus
Luonnonkivi Tiilimuuri
Helsinki, Vyökatu 5 (ent. Vyökatu 3)
Käyttö
1890
Käyttöönottovuosi
Luokitus