Sökning

Entinen Helsingin lääninvankilan henkilöstörakennus.; Vyökatu 5 (ent. Vyökatu 3); Helsinki

Korotus (Uno Sjöholm 1947). Helsingin lääninvankilan entinen henkilöstörakennus, myöhemmin HOAS:n asuntoja. Harmaa lohkokivisokkeli, seinät keltaiseksi kamparapatut. Harmaat ikkunasmyygit. Harmaaksi maalatut T-puitteiset puuikkunat, punertavat puu/lasiovet. Teräspintaiset harmaansävyiset parvekkeet. loiva aumakatto. Alun perin kaksikerroksinen, korotettu kerroksella 1940-lvuun lopulla. Lisäkorotussuunnitelmia 2000-luvulla.

Rättsinnehavare Helsingin kaupunginmuseo
Kredit / Helsingin kaupunginmuseo
Materialets användarrättigheter
CC BY 4.0
QR-kod

Materialet erbjuds av

  • Helsingfors stadsmuseum
Användningsvillkoren för de av Helsingfors stadsmuseums bilder som är publicerade i Finna anges separat för varje bild. Bilder märkta med CC BY 4.0 får fritt laddas ner och användas, så länge man nämner fotografens/upphovsmannens namn (om det är känt) och Helsingfors stadsmuseum.Den som använder bilden ansvarar för att respektera upphovsrätten och integritetsskyddet. Bilder av personer får exempelvis inte användas i marknadsföring och/eller reklam utan tillstånd av de personer som syns på bilderna. Närmare uppgifter om licensvillkoren finns på Creative Commons-licenssidan.

Bilder märkta med © Kuvasto skyddas av upphovsrätten. Man får fritt bläddra i dem, men alla typer av vidareanvändning är förbjuden utan särskilt tillstånd som förhandlats fram separat. Bilderna har publicerats på internet i enlighet med Kuvastos och Museiförbundets avtal om konstverk på internet. Kuvasto och Museiförbundet kan ge mer information om villkoren för vidareanvändning.

Entinen Helsingin lääninvankilan henkilöstörakennus.; Vyökatu 5 (ent. Vyökatu 3); Helsinki

Sparad:
Materialtyp Byggnad
Organisation Helsingfors stadsmuseum
Design
1880
Theodor Decker, Pääsuunnittelija
Tillverkning
Luonnonkivi Tiilimuuri
Helsinki, Vyökatu 5 (ent. Vyökatu 3)
Bruk
1890
Käyttöönottovuosi
Klassifikation