Haku

Annankatu 7; Helsinki

Vanhempi piharakennus on toiminut asuinkerrostalona ja 1920-luvulla rakennettu katurakennus kirkkona sekä liike- ja asuinkerrostalona. Muutostöitä, piharakennus: Peruskorjaus, mm. keskuslämmitys (Aug. Tuomi, 1932). Autotalli kellarissa (E. Lönngren, 1951). Seurakuntasali 1. kerroksessa (E. Lönngren, 1954). Sauna kellarissa (Kiinteistöliiton toimisto, 1980). Peruskorjaus (Joel Hämäläinen, 1982). Muutostöitä, katurakennus: Väestösuoja (Aug. Tuomi, 1944). Piharakennus on tyypillinen esimerkki 1800-luvun loppupuolen piharakennuksista. Punatiilijulkisivuinen katurakennus edustaa 1920-luvun klassisoivaa arkkitehtuuria.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Marja Valtonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 08.10.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Annankatu 7; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
Piharakennus: 1883-86; Katurakennus: 1924
Arkkitehtitoimisto Kiseleff & Heikel (piharakennus), arkkitehti Karl Sandelin (katurakennus)., Pääsuunnittelija
Valmistus

Helsinki, Annankatu 7
Käyttö
22.6.2021
Käyttöönottovuosi
Luokitus