Haku

Lutikkalinna, Puolustusvoimien asuinkerrostalo.; Puolipäivänkatu 4.; Helsinki

Rakennus- ja suunnitteluvuodesta on eri lähteissä ristiriitaista tietoa. Yhtäällä käyttöönottovuodeksi mainitaan 1900 ja toisaalla suunnitteluajankohdaksi mainitaan 1910-luku. On oletettavaa, että rakennus valmistui ennen ensimmäistä maailmansotaa. Alun perin rakennuksessa asui venäläisiä sotilaita perheineen. Sisällissodan aikaan, valkoisten vallatessa Helsingin huhtikuussa 1918, talo vilisi torakoita ja luteita, josta syystä rakennus sai liikanimen "Lutikkalinna". Rakennusksen ulkomuoto on myös litteä kuin lutikalla. Rakennuksessa pidettiin punavankeja. Myöhemmin Lutikkalinnasta tuli upseerien asuintalo ja sen jälkeen toimistokäytössä. Muutostöitä: Leikki- ja jätekatos (Mikko Heliövaara 1979). Punainen lohkokivisokkeli, seinissä vuorottelee sekä punatiiliverhous että valkoinen rappaus. Valkoisiksi maalatut puuikkunat, jotka ovat yläosastaan kapearuutuiset. Punaiset teräs/lasiovet. Tuuletusparvekkeet ovat mustat rautapinnarakenteiset. Musta konesaumattu aumapeltikatto. 6

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Petra Heinonen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 1.2.2013
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Lutikkalinna, Puolustusvoimien asuinkerrostalo.; Puolipäivänkatu 4.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Valmistus
Luonnonkivi Tiilimuuri
Helsinki, Puolipäivänkatu 4.
Käyttö
1900-1910-luku
Käyttöönottovuosi
Luokitus