Haku

Oy Katajisto.; Laivastokatu 6. Katajanokankatu 8.; Helsinki

Muutos liikehuoneistoon (G. W. Nyberg 1909). Kolme uutta hissiä, ikkuna- ja ovimuutoksia liikehuoneistoissa, pihasuunnitelma (Ilmo Valjakka 1979-81). Sokkeli punaista lohkokiveä, katujulkisivun seinäpinnoissa vaihtelee sileä ja roiskerappaus beigen ja ruskean sävyissä. Sisäpihan rappaus on sävyltään vaalea beige. Julkisivussa on parvekkeeseen päättyviä erkkereitä, frontoneja ja muhkea nurkkatorni sekä vaaleita rappauskoristeluja. Yläosastaan pieniruutuiset valkeaksi maalatut puuikkunat, useita ikkunamuotoja ja -kokoja. Katolla lyhtyikkunoita. Ruskeat tammiovet. Portaali on vaaleaksi rapattu, jossa mustia kiviupotuksia. Tuuletusparvekkeissa mustat rautapinnat. Maalaamaton konesaumattu peltikatto, jossa epäsymmetrinen harja kulmatornilla.

Oikeudenhaltija Helsingin kaupunginmuseo
Krediitit Maaret Louhelainen / Helsingin kaupunginmuseo
Kuvausaika 26.2.2010
Aineiston käyttöoikeudet
CC BY 4.0
QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

Oy Katajisto.; Laivastokatu 6. Katajanokankatu 8.; Helsinki

Tallennettuna:
Aineistotyyppi Rakennus
Organisaatio Helsingin kaupunginmuseo
Suunnittelu
1907
Edward Löppönen, Pääsuunnittelija
Valmistus
Luonnonkiviperustus. Osittain kalliolle ja osittain puupaaluille perustettu rakennus. Tiilimuurirunko.
Helsinki, Laivastokatu 6. Katajanokankatu 8.
Käyttö
1907
Käyttöönottovuosi
Luokitus