Haku

HSY:n vesiposti.

QR-koodi

Tämän aineiston tarjoaa

  • Helsingin kaupunginmuseo
Palvelussa näytettävät Helsingin kaupunginmuseon kuvat on lisensoitu ylläolevan lisenssin mukaisesti.

CC BY 4.0 -merkinnällä varustetut kuvat ovat vapaasti ladattavissa ja käytettävissä, kunhan mainitset kuvaajan/tekijän nimen (jos tiedossa) ja Helsingin kaupunginmuseon.

Kuvan käyttäjällä on vastuu tekijänoikeuksien ja yksityisyyden suojan kunnioittamisesta. Esimerkiksi henkilökuvien käyttö markkinoinnissa ja/tai mainonnassa on kielletty ilman kuvassa olevan henkilön suostumusta. Tarkemmat lisenssiehdot löytyvät Creative Commons -lisenssisivulta.

© Kuvasto -merkityt kuvat ovat tekijänoikeuden alaisia. Niitä voi selailla vapaasti, mutta kuvien kaikenlainen jatkokäyttö on kielletty ilman erikseen neuvoteltua lupaa. Nämä kuvat on julkaistu verkossa Kuvaston ja Museoliiton Taidekokoelmat verkossa -sopimuksen mukaisesti. Lisätietoja jatkokäytön ehdoista voit kysyä Kuvastosta ja Museoliitosta. Taidekokoelmat verkossa -sopimus.

HSY:n vesiposti.

sisällön kuvaus: Vesipostien nykysijainnit ovat paljolti historiallista perua ajoilta, jolloin lähialueen asukkaat kantoivat juomavetensä vesiposteista asuntoihin, kunnes vesijohdot vihdoin ulottuivat kiinteistöihin saakka. Vesipostit ovat olleet Helsingin katukuvassa jo toista sataa vuotta. Niitä on yhä monessa paikassa pääkaupunkiseudulla, ja niistä voi edelleen pumpata juomakelpoista vettä. HSY:n vesipostit ovat käytössä noin puoli vuotta keväästä syksyyn.

Tallennettuna: